(Lage) rugpijn

Lage rugpijn

 

Lage rugpijn en hernia-achtige klachten

Lage rugklachten kunnen ontstaan door o.a. ongevallen, een verkeerde houding, te zwaar en/of verkeerd tillen. Ook overgewicht of stress kunnen bijdragen aan rugklachten.

De lage rugpijn kan gepaard gaan met o.a. stijfheid, tintelingen in het been, krachtsverlies van het been (alsof je door het been zakt) uitstraling naar de bil, heup, boven-en onderbeen en onder de voet.

 

(Ortho)manuele technieken en acupunctuur

De (ortho)manuele therapie kijkt in geval van lage rugklachten naar standsafwijkingen in de wervelkolom en het bekken waardoor zenuwen geïrriteerd en/of bekneld kunnen raken.

Bij het onderzoek worden deze standsafwijkingen in kaart gebracht. Door middel van (ortho)manuele technieken worden deze standsafwijkingen gecorrigeerd. Het doel van de correcties is de pijn te verlichten of te verhelpen.

 

De acupunctuur kijkt naar een verstoringen in de energie van het lichaam. Afhankelijk van de bevindingen van de acupuncturist is de behandeling er op gericht:

  • de blokkades in de energiestroom op te heffen
  • de energie te versterken en gelijkmatig over het lichaam te verdelen
  • de spieren te ontspannen

 

Één van beide behandelingen

Bij lage rugpijn  behandelingen kan er ook gekozen worden voor één van beide behandelingen, (ortho)manuele technieken of acupunctuur.

Voor meer informatie

Praktijk Moeniralam

Meidoorn 34T 040 285 8634
5666 AS Geldrop

Bel mij terug